FK Býškovice/Horní Újezd B - SC Stará Ves

03.09.2011 19:32

 

Zápas byl pro nás důležitý, protože jsem očekávali plné ochozy diváků, kteří nás příjdou podpořit na hody.
Zápas se pro nás po losu kapitána nevyvíjel moc dobře a to z důvodu prohození stran, kdy jsme hráli z horní branky na dolní. Nenechali jsem se tím zaškočit a na soupeře udeřili hned ze začátku. Hned po rozehrávce, kdy jsme se chopili míče jsme začali utočit a vytvářet si šance. Tu jako první měl Ondřej Rybka, který po tvrdé střele trefil jen břevno.
Snažili jsme se míč opět držet co nejvíce na našich kopačkách a soupeře tak unavit už od začátku. To se nám z prvu dařilo.Po několika minutách kdy jsme soupeře přehrávali, se nám vyskytla možnost změnit stav zápasu. soupeř zahrál v šestnáctce rukou a Jiří Bělík se postavil k pokutovému kopu. Ten bohůžel neproměnil a nastřelil jen břevno. Nedařilo se nám ani v dorážce, kdy jsme opět branku hostů netrefili.
Po několik křídelních akcích jsme si vytvořili gólové šance, které jsme bohůžel spálili nebo je stihl soupeř uhrát na roh.
v polovině prvního poločasu  jsme se konečně dočkali. Ondřej Rybka ze středu pole poslal dlouhý míč na Stanislava Rakovského a ten neváhal a střelou kolem brankaře hostí změnil stav zápasu na 1:0. 
Po této křídelní akci se opět stíhali jeden utok za druhým, ale brána hostí nám zůstala zakleta, po několika nastřelených břevnech a tyčce rozhodčí Kouřílek ukončil poločas za stavu 1:0.
Do druhé půle jsme opět naskočili jak je u nás známo s trošku laxním přístupem. To se nám stalo osudným, kdy nás soupeř začal přehrávat a vytvářet si šance. Vytvořili si i jednu golovou, kdy po faulu zahrávali přímý kop z poza šestnáctky. Hostující hráč nejprve nastřelil zed, ale po dorážce, která prošla zdí a k tomu ještě s tečí nemohl náš golman nic dělat. Stav zápasu se vyrovnal na 1:1. 
Nevím proč, ale vždycky musíme dostat gól, aby jsme začali znovu hrát naši hru.  Po této vyrovnávací brance, jsme měli zápas zase v našich rukou. Vytvářeli jsme si opět další a další šance, ale bohůžel bez uspěchu. Až v 70 minutě nám to tam začalo znovu padat. Po presingu na soupeře se k míči dostal Ondřej Rybka, který po několika kličkách před soupeřovou brankou zvýšil stav zápasu na 2:1. Od této chvíle byl na hřišti pouze jeden střelec. 
O pár minut později jsme zahrávali rohový kop. Po přesně koplém rohu Radima Masaříka zvýšil opět Ondřej Rybka hlavou stav utkání na 3:1. Po této brance jsme se uklidnili a zápas si pak už jen užívali. Blížil se konec zápasu a nám se naskytla ještě jedna šance na zvýšení skóré. Po faulu hostujícícho hráče, jsme měli možnost zahrávat přímý kop. Autorem tohoto kopu byl Ondřej Rybka, který přestřelil zed a míč prošel za golmanova záda. Tím završil svůj hattrick v utkání a zvýšil stav zápasu na konečných 4:1. 
Po této brance jsme chtěli skórovat ještě po páté, ale k tomu nám už rozhodčí konečným hvizdem nedal šanci. 
 
Střelci branek: Rakovský Stanislav, Rybka Ondřej 3
 
Autor reportu: Stanislav Rakovský
Zpět
https://fkhujezd.webnode.cz/